Qatar Airways

El. pošta Štampa PDF

[sigplus] Critical error: Insufficient file system permissions to create the folder root/cache/watermark.

Qrairways Logo

Qatar Airways je nacionalna i najveća avio kompanija u državi Katar. Glavna baza je aerodrom Doha gde se nalazi i sedište ove kompanije. Qatar Airways je mlada kompanija, nastala 1993. godine i vrlo brzo je dospela u sam vrh.


To je jedna od retkih aviokompanija sa pet zvezdica i jedna je od najnagrađivanijih. Trenutno se smatra najboljom svetskom aviokompanijom već drugu godinu zaredom. Avioni Qatar Airways-a lete do svih kontinenata. Krajem 2009. je izvršen ekperimentalni let avionom Airbus A340 između Londona i Dohe, na kome je korišćeno novo avionsko gorivo nastalo mešavinom klasičnog kerozina i sintetičkog tečnog gasa (GLT).


{gallery}Avio-Kompanije/Qatar{/gallery}


Qatar Airways Serbia


Online rezervacije letova avio kompanije Qatar Airways na www.playtravel.rs

ili telefonom na 011.305.93.14Qatar Airways - Osnovne informacije
Sedište: Doha, Katar Čekiranje putem interneta: DA
IATA: QR Predati prtljag: 30kg, 2 x 23kg (SAD)
Callsign: QATAR Višak prtljaga: po posebnom cenovniku                    
Moto: Worlds five star airline                           
Frequent Flyer: Privilege club  Flota


Qatar Airways spada u one retke aviokompanije koje svake godine naručuju nove avione u velikom broju. Trenutna porudžbenica novih aviona Qatar Airways-a broji 250 aviona od kojih su čak tri četvrtine najnoviji modeli koji su tek ušli u komercijalnu upotrebu ili se njihovo pokretanje uskoro očekuje. Shodno takvom tempu naručivanja novih aviona Qatar Airways ima veoma mladu flotu. Prosečna starost svih stotinu aviona koliko se koristi u redovnom putničkom saobraćaju je ispod pet godina.


Avione koje koristi ova avio kompanija su:

Airbus А320

Airbus A321

Airbus A330

Airbus А340

• Boeing 777


Prtljag


Ručni prtljag


Putnici u ekonomskoj klasi na letovima Qatar Airwaysa mogu uneti u putničku kabinu jedan komad ručnog prtljaga maksimalne težine 7kg i maksimalnih dimenzija 50x37x25cm.

Putnici u biznis i prvoj klasi mogu poneti dva komada ručnog prtljaga ukupne težine do 15kg i maksimalnih dimenzija 50x37x25cm.
Dodatno se mogu uneti i mali lični predmeti poput štapa, kišobrana, kaputa, ženske ili ručne torbice, fotoaparata i sl.


Predati prtljag


Na letovima Qatar Airwaysa može se besplatno predati do 30kg prtljaga u ekonomskoj klasi, 30 kg u biznis klasi i 40kg u prvoj klasi. Izuzetak od ovog pravila su letovi od/do američkih destinacija.

• Na svim letovima od i do Argentine, SAD i Kanade u ekonomskoj klasi se mogu predati dve torbe, svaka maksimalne težine 23 kg i dimenzija 158cm u zbiru. U biznis i prvoj klasi mogu se predati dve torbe, svaka maksimalne težine 32 kg i dimenzija 158 cm u zbiru.

• U sve tri klase (ekonomska, biznis, prva) na letovima od i do Brazila mogu se besplatno predati do dve torbe svaka maksimalne težine 32kg i dimenzija 158cm u zbiru.

• Na letovima između Brazila i Argentine u sve tri klase mogu se predati dve torbe svaka maksimalne težine 23kg i maksimalnih dimenzija 158cm u zbiru.


Višak prtljaga


S obzirom da Qatar Airways primenjuje težinski koncept prtljaga putnici moraju da doplate višak predatog prtljaga po kilogramu viška. Svaki kilogram preko maksimalno dozvoljenih se plaća po posebnom cenovniku formiranom na osnovu polazne i dolazne destinacije. Cene po kilogramu se kreću od 11 do 17 EUR u zavisnosti od rute. Cena zavisi i od načina plaćanja viška prtljaga. Ako se doplata vrši pri kupovini karte onda je cena po kilogramu niža, nego ako se plaća na samom aerodromu prilikom prijave za let.


Sportska oprema


Bicikli, oprema za golf, skijaška oprema, daske za surfovanje, sportski čamci, oprema za ronjenje, pecanje i pešačenje može se predati uz dodatni težinski limit od 10 kg. Samo jedan set može da se preda na ovaj način. Svako prekoračenje se plaća prema cenovniku za višak prtljaga. Oprema mora biti spakovana na propisani način.


Prevoz životinja


Unutar putničke kabine avio kompanije Qatar Airways moguće je prevoziti samo sokolove i pse vodiče za slepe osobe. Sokolovi se mogu prevoziti isključivo u kabini ekonomske klase. Moraju biti pokriveni sve vreme puta, vezani za nosioca kako ne bi leteli po kabini. Sve ostale životinje se mogu prevoziti ili kao kargo ili kao predati prtljag prema pravilima kompanije.

Podelite ovu stranicu sa prijateljima
Rezervacije avio karata - pozovite naš Call Centar ili nas kontaktirajte putem e-mailaplay-travel-online-rezervacija-avio-karata

Booking.com

Rent a car Online rezervacije 

Rent-A-Car online rezervacije

Play Travel - Beograd 

Turistička agencija Play Travel

Beograd, Požeška 63

Telefon: +381 11 305 93 14

Fax: +381 11 355 49 52

Mobilni: +381 65 872 83 50

e-mail: info(at)playtravel.info